BLOCQ ehbo | Achtergrond
75
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-75,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

 BLOCQ EHBO

Achtergrond

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als fysiotherapeute in hartje Amsterdam. Mijn passie voor de EHBO is ontstaan doordat ik mijn patiënten probeerde duidelijk te maken dat voorkomen beter is dan genezen. Tijdens de fysiotherapie bezoeken aan huis kwam ik soms in  situaties terecht die zeker mijn interessen voor de Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling zijn gaan leiden. Soms kan je Kinder-EHBO en Kindermishandeling niet los zien van elkaar.

Slagingspercentage0%
Plezier0%
Trainingen

De eerste EHBO opleiding, naast de kennis opgedaan in de fysiotherapie, was in 2008. De Amerikaanse Emergency First Responder training( EFR), waarbij ook de interessante module Care for Children zat. Duidelijk, goed toepasbaar en adequaat, precies wat ik zocht. Daarna ben ik reanimatie instructeur geworden in 2010 (BLS) en instructeur voor de Kinder-Reanimatie (PBLS). Geweldig interessant en motiverend. Dit zou iedereen moeten weten!
Uiteindelijk ben ik gecertificeerd instructeur Oranje Kruis 2008 en Rode Kruis in 2012 geworden, zowel voor de volwassen EHBO, de Kinder-EHBO en later ook de Sport EHBO.

De  instructeurs training Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling van Ltak en Movisie in 2013 heeft mij in staat gesteld om in de Kinder-Opvang en met Gastouders het inzicht te geven welke hoort bij de verantwoordelijkheid die we allemaal hebben t.o.v. onze kinderen.

wie één leven redt, redt de wereld

Waarom BLOCQ-EHBO?

Vanuit mijn opleiding voor fysiotherapeute, een docentenopleiding en de verschillende soorten EHBO opleidingen, heb ik mijn eigen visie ontwikkeld voor het lesgeven in doelmatig handelen bij de verlening van EHBO. Hierbij wordt nadrukkelijk het protocol gevolgd van de Nederlandse Reanimatie Raad en de nieuwste richtlijnen in de EHBO.De Meldcode training huiselijk geweld en kindermishandeling komt tevens ter sprake bij de verschillende cursussen EHBO.

Veel verzekeraars vergoeden onze cursussen.