BLOCQ ehbo | Een geslaagde reanimatie! (verslag van cursist)
18253
post-template-default,single,single-post,postid-18253,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Een geslaagde reanimatie! (verslag van cursist)

16 jan Een geslaagde reanimatie! (verslag van cursist)

Een cursist stuurt mij een verslag van een geslaagde Reanimatie op kantoor! Dankbaar dat hij de EHBO cursus in Muiden heeft gevolgd.
Alweer 2 maanden geleden volgde ik jouw EHBO cursus bij de KNZ&RV Muiden Dat was – meende ik – een goed idee voor als er wat aan boord zou gebeuren.

Dat pakte iets anders uit.
Afgelopen vrijdagmorgen kwam onze schoonmaker op kantoor, zoals gebruikelijk, en zette zijn spullen klaar. Vanuit een ooghoek zag ik hem onderuit gaan. Cursus in de praktijk brengen: aanroepen, slachtoffer reageert niet ademt wel, 112 bellen, op speaker, reanimeren. Ongelukkig was dat ik alleen op kantoor was (deur opendoen, terug rennen) en dat de Herengracht in Amsterdam zelfs voor hulpdiensten slecht bereikbaar is. Afijn, 112 bijstand steunde enorm, telde mee (op mijn verzoek) en vroeg ook nog hoe het met mij ging. Als eerste 3 man/vrouw politie, vervolgens brandweer, ambulance en arts, zo’n 20 man in totaal. Zij namen reanimatie over, AED erbij, 8x schok in 22 minuten, infuus, beademing etc. Zaterdag ben ik bij Ary (de schoonmaker) op de IC langs geweest en toen was hij goed bij en blij mij te zien, en ik hem. Je vreest toch even voor het ergste………. Nu moet hij herstellen van een hartinfact en dat zal wel nog enige tijd in beslag nemen.

Moraal van het verhaal: Dank voor jouw goede cursus. Zonder dat was ik niet tot reanimatie overgegaan en dat heeft zijn leven gered is mij van diverse kanten gemeld.
Ik was nog zo verbouwereerd vrijdagmorgen dat ik vertelde aan 2 agenten dat ik onlangs een EHBO cursus had gedaan, waarop 1 agente gevat antwoordde: Het is ook de goden verzoeken. Die Amsterdams humor hielp mij wel.

Hartelijke groeten,

Dignus HoenVeel verzekeraars vergoeden onze cursussen.